Grubi: Gjykatësit dhe prokurorët duhet të veprojnë duke mos pritur telefonata nga ne politikanët (Video)

LSDM-ja dhe VMRO-DPMNE-ja insistojnë për sistem drejtësie të pavarur, por akuzojnë njëra -tjetrën se pas deklaratave të tilla fshehin qëllimet për të mbrojtur kriminalitetin e zyrtarëve të lartë të tyre partiak. Dimçe Arsovski nga VMRO-DPMNE, në emisionin “Rruga Drejt” thotë se nëse do të funksiononte shteti i së drejtës, atëherë në paraburgim për rastin “ Reket” do të ishin së paku 10 zyrtarë nga LSDM-ja.

Deklaratën e nënshkruar nga kjo parti, për të mos mbrojtur asnjë nga anëtarët partiak që mund të ketë shkelur ligjin, Arsovski e quan absurde.