Arbana Xhara: Rama dhe Thaçi shërbëtorë të Erdoganit

Arbana Xharra: Sindromi i Stokholmit duhet të jetë pjesë e pashlyeshme e mentalitetit shqiptar: Në mars të vitit 2018 ishte Hashim Thaçi ai që i drejtoi plotë „gylenistë“ drejt kazamateve të tiranit të Bosforit.

Në Janar të vitit 2020 pasoi veziri i dytë: Edi Rama kësaj radhe ia shtriu pjatën me vikti*ma Erdoganit. Rama dhe Thaçi janë të vetmit përfaqesues te shteteve “pro perendimore” nënvizojmë: te vetmit që i bëjnë këtë shërbim Erdoganit.

Asnjë shtet tjetër, sërish nënvizojmë, asnjë shtet Evropian e as SHBA nuk kane pranuar që të deportojnë qytetarë turq nën thik*at e diktato*rit Erdogan. E kolegu i tyre Vuçiqi del të jetë po aq dinjitoz sa parardhësit e tij të cilët ishin të privilegjuar nga osmanët dhe zhvatnin sulltanët truzbrazët për interesat e veta etnike.

Shqiptarët si duket nuk e kanë këtë dinjitet, klasat e tyre politike si duket servilitetin e kanë në damirin historik të qafës së tyre të hollë. Turp.